Έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για την οσφυαλγία που δρομολογήθηκε από τη Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής

image-219699-eurovarometrou.jpg
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της 11ης Απριλίου 2008 από τη Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής (BCA) που δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 16ης Απριλίου της Βρετανικής Guardian, η Γερμανία έρχεται πρώτη όσον αφορά τα άτομα που παραπονούνται για πόνο στην πλάτη με ποσοστό 67%. Η BCA επανεξέτασε τον αριθμό των περιπτώσεων οσφυαλγίας ανά χώρα και εξέδωσε το «Ευρωβαρόμετρο Οσφυαλγίας» για να αναδείξει τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ερευνητική μελέτη της BCA, η οσφυαλγία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε αύξηση, με άνοδο κατά 5% σε μόλις 12 μήνες και το 52% της χώρας να πάσχει σήμερα σε σχέση με το 47% το 2007. Συνολικά, η μελέτη δείχνει ότι οι πολιτισμικές διαφορές δημιουργούν προβλήματα στη μέση σε διαφορετικά ποσοστά.  Η μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό και η σειρά της συχνότητας των προβλημάτων στη μέση έχει ως εξής:


  1. Γερμανία – 67%
  2. Ιταλία – 63%
  3. Ηνωμένο Βασίλειο – 52%
  4. Γαλλία – 50%
  5. Φινλανδία – 50%
  6. Σουηδία – 36%
  7. Ολλανδία – 26%

Οι λόγοι στους οποίους οι άνθρωποι αποδίδουν την αιτία του πόνου τους ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, με τους Ιταλούς να κατηγορούν τα ψηλά τακούνια, τους Γερμανούς να κατηγορούν το γεγονός ότι κάθονται μπροστά από τους υπολογιστές για μεγάλα χρονικά διαστήματα και στο ΗΒ να κατηγορούν την εγκυμοσύνη.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι πολλοί δεν ζητούν βοήθεια για τα προβλήματα στη μέση τους, με τους περισσότερους να πάσχουν για 3 με 5 χρόνια. Η μελέτη της BCA σημειώνει ότι οι Σουηδοί είναι αυτοί που πάσχουν περισσότερο χρόνο, με το 78% να ισχυρίζεται ότι είχε πόνο στη μέση για 3 ή περισσότερα χρόνια. Στη Φινλανδία το 11% των ατόμων με πόνο στη μέση έπασχε για όσο χρονικό διάστημα θυμάται και το 23% των Βρετανών με πόνο στη μέση έπασχε για 10 ή περισσότερα χρόνια.

Ο Tim Hutchful από τη Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής παρατηρεί: «Η συχνότητα εμφάνισης της οσφυαλγίας συνεχίζει να αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη και η κακή στάση του σώματος εξακολουθεί να είναι ο κύριος ένοχος. Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει η οσφυαλγία στις ζωές των ανθρώπων».

Επικοινωνία


Ευστράτιος Μανωλίδης D.O., D.C., N.D.,
Δρ. Οστεοπαθητικής, Χειροπρακτικής, Ιριδολογίας - "Φυσική εναλλακτική αγωγή υγείας"

Λεωφόρος Κηφισίας 18 Αμπελόκηποι, 1ος όροφος, 11526, Αθήνα, Τηλ.: 210 77 77 563

Επισκεφτείτε μας στην σελίδα μας στο Facebook

Που θα μας βρείτε


Το Κέντρο Οστεοπαθητικής, Χειροπρακτικής και Φυσικοπαθητικής βρίσκεται στο ύψος Λ. Κηφισίας 18 (πλησίον Λ. Αλεξάνδρας). Απέναντι από το super market Σκλαβενίτης. Στο τέρμα Αμπελοκήπων.